Menu Sluiten

Turfkesbal in Ut Zwaajgat

De aansprekende formule van voorgaande jaren staat er ook dit jaar weer garant voor dat het Turfkesbal 2019 op carnavalsmaandag 4 maart een succes wordt. Vanaf 14.00 uur gaat deze gezellige Leurse kindercarnavalsmiddag in het Turfschip van start.

Een traditie die al stamt uit de begintijd van Leurse Leut, de carnavalsvereniging die tekent voort de organisatie. Ook traditiegetrouw is de toegang ook dit jaar weer geheel gratis! Alle kinderen worden ontvangen door niemand minder dan Prins Adrijaon II van Ut Zwaajgat. Hij komt niet alleen: zijn Nar Joerieke en Pliessie Carlos zijn ook van de partij en natuurlijk ook Grote Boer Peer. Dat wordt spannend! Ook de Raad van Elf is heel de middag aanwezig, evenals de Boerenraad en de Troelekus.

Muziek
Natuurlijk kan daarbij de Hofkapel van Prins Adrijaon II: De Turfblaozers niet ontbreken. Die blazen de sterren van de hemel en strooien kwistig met muzikale noten.

Wat is er?
Er is weer van alles te doen: diverse kinderspelen, snoephoek, er is o.a. popcorn en ranja. Verder komen er heel veel kinderen (en hun vaders en moeders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en vrienden): het wordt dus echt weer gezellig!

Motto
Kortom Leurse Leut heeft weer alle ingrediënten voor een leuke kindermiddag bijeen gebracht onder het motto: WEMME UT BESTE STUKSKE. Voor meer informatie kijk je op www.leurseleut.nl. Volg Leurse Leut ook op Facebook.

Gerelateerd nieuws